Taşkent Belediyesi Aşevi: Her Gün 420 Haneye Sıcak Yemek Ulaştırıyor

Yerel (2KHA) - 2Kat Haber Ajansı | 31.07.2024 - 10:44
 

Taşkent Belediyesi Aşevi: Her Gün 420 Haneye Sıcak Yemek Ulaştırıyor

Taşkent Belediyesi bünyesinde kurulan Aşevi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olma misyonunu başarıyla sürdürüyor.

9 mahallede bulunan toplam 420 haneye her gün sıcak yemek ulaştıran aşevi, özellikle maddi durumu yetersiz olan, sağlık sorunları nedeniyle yemek yapamayan, kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlara büyük bir destek sağlıyor. Bu sayede, toplumun en kırılgan kesimlerine dokunan bu hizmet, hem fiziksel ihtiyaçların karşılanmasına hem de manevi destek sunulmasına vesile oluyor.   Taşkent Belediye Başkanı Mehmet Acar, yemek dağıtımına bizzat katılarak vatandaşlarla birebir temas kurdu. Acar, "Belediye olarak ilçemizin asfalt, altyapı, temizlik ve imar gibi asli hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmet çalışmalarına da büyük önem vereceğiz," ifadelerini kullanarak, sosyal yardım çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Aşevi projesinin, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" anlayışıyla hareket eden bir belediyecilik anlayışının ürünü olduğunu vurgulayan Başkan Acar, bu hizmetin sadece maddi yardım değil, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve birlik duygusunu pekiştirdiğini söyledi. Başkan Acar, ayrıca vatandaşların dertlerini dinleyerek çözüm yolları arayacaklarını ve belediye olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini ifade etti. Bu tür sosyal hizmetlerin önemine değinen Acar, "Taşkent'teki her bir vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Sosyal yardımlarımız, sadece bir başlangıç ve ilerleyen süreçte daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz," dedi. Aşevi'nin faaliyetleri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik diğer yardımlar hakkında bilgi almak veya bu hizmetlere katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, 0(332) 497 10 10 numaralı telefon hattı üzerinden yetkililere ulaşabilirler. Taşkent Belediyesi, bu tür projelerle toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve ilçedeki tüm vatandaşların refahını artırmayı hedeflemektedir.
Taşkent Belediyesi bünyesinde kurulan Aşevi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olma misyonunu başarıyla sürdürüyor.

9 mahallede bulunan toplam 420 haneye her gün sıcak yemek ulaştıran aşevi, özellikle maddi durumu yetersiz olan, sağlık sorunları nedeniyle yemek yapamayan, kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlara büyük bir destek sağlıyor. Bu sayede, toplumun en kırılgan kesimlerine dokunan bu hizmet, hem fiziksel ihtiyaçların karşılanmasına hem de manevi destek sunulmasına vesile oluyor.

 

Taşkent Belediye Başkanı Mehmet Acar, yemek dağıtımına bizzat katılarak vatandaşlarla birebir temas kurdu. Acar, " Belediye olarak ilçemizin asfalt, altyapı, temizlik ve imar gibi asli hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmet çalışmalarına da büyük önem vereceğiz," ifadelerini kullanarak, sosyal yardım çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Aşevi projesinin, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" anlayışıyla hareket eden bir belediyecilik anlayışının ürünü olduğunu vurgulayan Başkan Acar, bu hizmetin sadece maddi yardım değil, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve birlik duygusunu pekiştirdiğini söyledi.

Başkan Acar, ayrıca vatandaşların dertlerini dinleyerek çözüm yolları arayacaklarını ve belediye olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini ifade etti. Bu tür sosyal hizmetlerin önemine değinen Acar, "Taşkent'teki her bir vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Sosyal yardımlarımız, sadece bir başlangıç ve ilerleyen süreçte daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz," dedi.

Aşevi'nin faaliyetleri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik diğer yardımlar hakkında bilgi almak veya bu hizmetlere katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, 0(332) 497 10 10 numaralı telefon hattı üzerinden yetkililere ulaşabilirler. Taşkent Belediyesi, bu tür projelerle toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve ilçedeki tüm vatandaşların refahını artırmayı hedeflemektedir.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.