EMYO’da “Türk Mutfağında Geleneksel Gıdalar” konferansı düzenlendi

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2025 - 14:30, Güncelleme: 11.01.2025 - 14:15
 

EMYO’da “Türk Mutfağında Geleneksel Gıdalar” konferansı düzenlendi

EMYO’da “Türk Mutfağında Geleneksel Gıdalar” konferansı düzenlendi

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından “Türk Mutfağında Geleneksel Gıdalar” konferansı düzenlendi.Konferansta konuk konuşmacı olarak yer alan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Çekal, geleneksel Türk et ürünleri, tarhana kökenleri, lokum ve yoğurtun ortaya çıkış serüvenleri hakkındaki sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Çekal, konuşmasında “Sucuk, baharatlı kıymadan oluşan etin bağırsağa doldurulup kurutulmasıyla hazırlanmaktadır. Pastırmanın da, Dîvânu Lugâti’t Türk ve Selçuklu kaynaklarında geçen "Yazok et" olarak bilinmektedir. Tarhananın tarihi, Orta Asya’ya kadar uzanmaktadır. Lokum, kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu’da yapılmaktadır. Yoğurdun ilk olarak kimler tarafından ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi. Seminerin ardından soru-cevap bölümü tamamlanırken, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir tarafından Prof. Dr. Nurten Çekal’a teşekkür plaketi takdim edildi.
EMYO’da “Türk Mutfağında Geleneksel Gıdalar” konferansı düzenlendi
Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından “Türk Mutfağında Geleneksel Gıdalar” konferansı düzenlendi.
Konferansta konuk konuşmacı olarak yer alan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Çekal, geleneksel Türk et ürünleri, tarhana kökenleri, lokum ve yoğurtun ortaya çıkış serüvenleri hakkındaki sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Çekal, konuşmasında “Sucuk, baharatlı kıymadan oluşan etin bağırsağa doldurulup kurutulmasıyla hazırlanmaktadır. Pastırmanın da, Dîvânu Lugâti’t Türk ve Selçuklu kaynaklarında geçen "Yazok et" olarak bilinmektedir. Tarhananın tarihi, Orta Asya’ya kadar uzanmaktadır. Lokum, kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu’da yapılmaktadır. Yoğurdun ilk olarak kimler tarafından ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi. Seminerin ardından soru-cevap bölümü tamamlanırken, Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir tarafından Prof. Dr. Nurten Çekal’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.