Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi için Rusya’ya gitti

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.10.2024 - 11:00, Güncelleme: 23.10.2024 - 10:48
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi için Rusya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi için Rusya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere Rusya’ya gitti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22-24 Ekim tarihleri arasında Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘CAN’ ile saat 10.35’te Rusya’ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve diğer ilgililer tarafından uğurlandı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tataristan’a gitti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor. İki liderin ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası gelişmeler üzerine de fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi için Rusya’ya gitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere Rusya’ya gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22-24 Ekim tarihleri arasında Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘CAN’ ile saat 10.35’te Rusya’ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve diğer ilgililer tarafından uğurlandı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tataristan’a gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor. İki liderin ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası gelişmeler üzerine de fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.