Beyşehir’de Seracılık Yapmak İsteyen Çiftçilere %70 Hibeli Devlet Desteği

Yaşam-Çevre (2KHA) - 2Kat Haber Ajansı | 31.07.2024 - 17:21
 

Beyşehir’de Seracılık Yapmak İsteyen Çiftçilere %70 Hibeli Devlet Desteği

Konya'nın Beyşehir ilçesinde seracılık yapmak isteyen çiftçiler için büyük bir fırsat sunuluyor.

 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere %70 hibeli sera desteği sağlayacak bir proje başlattığını duyurdu. “KOP ile Yaz Seraları Gelişiyor” projesi kapsamında, 15 çiftçiye 525 metrekarelik seralar kurulacak ve bu seraların maliyetinin %70’i devlet tarafından karşılanacak. Proje, bölgedeki seracılığı geliştirmeyi ve çiftçilerin birim alandan daha fazla gelir elde etmelerini amaçlıyor. Aynı zamanda, serada sebze üretiminin bölge çiftçileri arasında yaygınlaşması ve küçük arazi sahibi çiftçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Bu destekle, çiftçilerin değişen ekolojik ve ekonomik şartlara uyum sağlayarak, rekabetçi bir ortamda varlıklarını sürdürmeleri ve ülkenin gıda güvenliğine katkıda bulunmaları bekleniyor. Başvuruların, 23 Ağustos 2024 tarihine kadar Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yapılması gerekiyor. Projeye katkıda bulunan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu ve kurum personeline teşekkür eden yetkililer, projenin Beyşehir’e ve çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde seracılık yapmak isteyen çiftçiler için büyük bir fırsat sunuluyor.

 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere %70 hibeli sera desteği sağlayacak bir proje başlattığını duyurdu. “KOP ile Yaz Seraları Gelişiyor” projesi kapsamında, 15 çiftçiye 525 metrekarelik seralar kurulacak ve bu seraların maliyetinin %70’i devlet tarafından karşılanacak.

Proje, bölgedeki seracılığı geliştirmeyi ve çiftçilerin birim alandan daha fazla gelir elde etmelerini amaçlıyor. Aynı zamanda, serada sebze üretiminin bölge çiftçileri arasında yaygınlaşması ve küçük arazi sahibi çiftçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Bu destekle, çiftçilerin değişen ekolojik ve ekonomik şartlara uyum sağlayarak, rekabetçi bir ortamda varlıklarını sürdürmeleri ve ülkenin gıda güvenliğine katkıda bulunmaları bekleniyor.

Başvuruların, 23 Ağustos 2024 tarihine kadar Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yapılması gerekiyor. Projeye katkıda bulunan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu ve kurum personeline teşekkür eden yetkililer, projenin Beyşehir’e ve çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.