Ankara'da Maymun Çiçeği Şüphesi: İki Hastane Karantinada

Sağlık (2KHA) - 2Kat Haber Ajansı | 22.08.2024 - 12:02, Güncelleme: 22.08.2024 - 13:29
 

Ankara'da Maymun Çiçeği Şüphesi: İki Hastane Karantinada

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre "Ankara'da Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri, Maymun Çiçeği (Mpox) virüsü şüphesiyle alarma geçti. Virüse yakalandığı düşünülen kişiler, güvenlik önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı."

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bir gün önce yaptığı açıklamada, virüsün henüz Türkiye'de görülmediğini ancak bu konuda panik yapılmaması gerektiğini vurgulamıştı. Memişoğlu, "İnşallah ülkemize gelmez, gelirse gereğini yaparız" diyerek, virüsün olası yayılma riskine karşı tedbirlerin hazır olduğunu belirtmişti. Mpox virüsü, insan vücudunda irin dolu cilt lezyonlarına ve grip benzeri semptomlara neden oluyor. Özellikle yeni varyantın, sıradan temaslarla çok daha kolay bulaşması, virüsle ilgili endişeleri artırıyor.   Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden Açıklama Gecikmedi Ankara'da maymun çiçeği virüsü (mpox) vakası görüldüğüne dair iddialara ilişkin Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) açıklamalar geldi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kentte herhangi bir sağlık kuruluşunda maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alınan bir hastanın bulunmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, vatandaşların bu tür iddialara itibar etmemesi gerektiği vurgulandı. DMM de konuya dair açıklamalarda bulunarak, Sağlık Bakanlığı'nın gerekli bilgilendirmeleri şeffaf bir şekilde yapacağını belirtti. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre "Ankara'da Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri, Maymun Çiçeği (Mpox) virüsü şüphesiyle alarma geçti. Virüse yakalandığı düşünülen kişiler, güvenlik önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı."

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bir gün önce yaptığı açıklamada, virüsün henüz Türkiye'de görülmediğini ancak bu konuda panik yapılmaması gerektiğini vurgulamıştı. Memişoğlu, "İnşallah ülkemize gelmez, gelirse gereğini yaparız" diyerek, virüsün olası yayılma riskine karşı tedbirlerin hazır olduğunu belirtmişti. Mpox virüsü, insan vücudunda irin dolu cilt lezyonlarına ve grip benzeri semptomlara neden oluyor. Özellikle yeni varyantın, sıradan temaslarla çok daha kolay bulaşması, virüsle ilgili endişeleri artırıyor.

 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden Açıklama Gecikmedi

Ankara'da maymun çiçeği virüsü (mpox) vakası görüldüğüne dair iddialara ilişkin Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) açıklamalar geldi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kentte herhangi bir sağlık kuruluşunda maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alınan bir hastanın bulunmadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, vatandaşların bu tür iddialara itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

DMM de konuya dair açıklamalarda bulunarak, Sağlık Bakanlığı'nın gerekli bilgilendirmeleri şeffaf bir şekilde yapacağını belirtti. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.