ESOGÜ’de şiddet sosyolojik, psikolojik, hukuki ve dini boyutları ile ele alındı

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2024 - 11:30, Güncelleme: 27.11.2024 - 11:16
 

ESOGÜ’de şiddet sosyolojik, psikolojik, hukuki ve dini boyutları ile ele alındı

ESOGÜ’de şiddet sosyolojik, psikolojik, hukuki ve dini boyutları ile ele alındı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve KADEM Vakfı Eskişehir Temsilciliği iş birliğiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ’Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ başlıklı eğitim programı düzenlendi.Programda şiddet sosyolojik, psikolojik, hukuki ve dini boyutlarıyla bir bütün olarak ele alındı. Konuşmacılar tarafından şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddettürleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri anlatıldı. KADEM Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Mehtap Özkaya, vakıf tarafından yapılan ’Medyada Kadına Yönelik Şiddet ve İzleyici Farkındalığı: Yerli Diziler Üzerine İnceleme’ başlıklı araştırmanın sonuçlarını da katılımcılara aktardı. Özkaya, bu yıl ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddete seyirci kalma’ sloganıyla medyadaki şiddetin olumsuz sonuçlarına vurgu yaptıklarını ifade etti.Programın sonunda ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy teşekkür konuşması yaparak, eğitimci Sosyolog Betül Düzgün, Av. Beyza Nur Akkaya ve Öğr. Gör. Dr. Durali Karacan’a belge takdim etti.
ESOGÜ’de şiddet sosyolojik, psikolojik, hukuki ve dini boyutları ile ele alındı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve KADEM Vakfı Eskişehir Temsilciliği iş birliğiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ’Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ başlıklı eğitim programı düzenlendi.
Programda şiddet sosyolojik, psikolojik, hukuki ve dini boyutlarıyla bir bütün olarak ele alındı. Konuşmacılar tarafından şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet
türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri anlatıldı. KADEM Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Mehtap Özkaya, vakıf tarafından yapılan ’Medyada Kadına Yönelik Şiddet ve İzleyici Farkındalığı: Yerli Diziler Üzerine İnceleme’ başlıklı araştırmanın sonuçlarını da katılımcılara aktardı. Özkaya, bu yıl ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddete seyirci kalma’ sloganıyla medyadaki şiddetin olumsuz sonuçlarına vurgu yaptıklarını ifade etti.
Programın sonunda ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy teşekkür konuşması yaparak, eğitimci Sosyolog Betül Düzgün, Av. Beyza Nur Akkaya ve Öğr. Gör. Dr. Durali Karacan’a belge takdim etti.

Eskişehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.