Ali Kemal Kara
Köşe Yazarı
Ali Kemal Kara
 

Konya’da Güvenlik ve Trafik: Çözüm Bekleyen Sorunlar

Ancak bu sorunlar ne yazık ki hala yeterli ciddiyetle ele alınmıyor. Parkların Güvenlik Sorunları: Kameralar Nereye Bakıyor? Konya'daki parkların güvenlik sistemleri, varla yok arasında bir denge tutturmuş durumda. Güvenlik kameraları, parkların belli bölümlerinde bulunsa da, pek çoğu ya çalışmıyor ya da işlevsiz. Kameraların stratejik yerleşiminden çok uzak olduğunu görmek, şehir yönetiminin güvenlik konusunu ne kadar hafife aldığını gösteriyor. Özellikle karanlık ve tenha alanlar, suçlular için bir cazibe merkezi haline geliyor. Kaldı ki, bu parklarda geceleri yeterli polis devriyesi görmek de neredeyse imkânsız. Bu durum hem parklarda vakit geçiren aileler hem de gençler için ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor. Olası suç olaylarının önüne geçebilmek için parkların her köşesini gören işlevsel güvenlik kameralarına ve sürekli bir devriye sistemine acilen ihtiyaç var. Trafik Kaosu: Her Gün Aynı Çile Trafik, Konya’da her gün tekrarlanan bir kâbusa dönüşmüş durumda. Özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde, yollar tamamen kilitleniyor. Kavşaklarda, ana caddelerde ve çevre yollarda düzensizlik hat safhada. Sürücülerin büyük bir kısmı trafik kurallarını hiçe sayıyor; çift sıra parklar, emniyet şeridini ihlal edenler ve sinyal vermeden şerit değiştirenlerle dolu bir şehir. Trafikte denetim ise neredeyse yok denecek kadar az. Ceza uygulamaları yeterince sıkı yapılmadığı için sürücüler kural ihlallerine devam ediyor ve bu kaos her geçen gün daha da büyüyor. Toplu taşıma seçeneklerinin yetersizliği de, özel araç kullanımını artırarak trafiği içinden çıkılamaz bir hale getiriyor. Konya'nın Acil Müdahale Bekleyen Gerçekleri Parklardaki güvenlik açıkları ve trafiğin çığırından çıkmış durumu, Konya’da yaşamanın gerçeklerini ortaya koyuyor. Güvenliksiz parklar ve bitmek bilmeyen trafik, şehirdeki yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. Belediye ve yerel yönetimlerin bu sorunlara acilen çözüm üretmesi gerekiyor. Artık günü kurtarmak değil, kalıcı ve etkin çözümler sağlamak zorundayız.
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2024 - Salı
Ali Kemal Kara

Konya’da Güvenlik ve Trafik: Çözüm Bekleyen Sorunlar

Ancak bu sorunlar ne yazık ki hala yeterli ciddiyetle ele alınmıyor.

Parkların Güvenlik Sorunları: Kameralar Nereye Bakıyor?
Konya'daki parkların güvenlik sistemleri, varla yok arasında bir denge tutturmuş durumda. Güvenlik kameraları, parkların belli bölümlerinde bulunsa da, pek çoğu ya çalışmıyor ya da işlevsiz. Kameraların stratejik yerleşiminden çok uzak olduğunu görmek, şehir yönetiminin güvenlik konusunu ne kadar hafife aldığını gösteriyor. Özellikle karanlık ve tenha alanlar, suçlular için bir cazibe merkezi haline geliyor. Kaldı ki, bu parklarda geceleri yeterli polis devriyesi görmek de neredeyse imkânsız.

Bu durum hem parklarda vakit geçiren aileler hem de gençler için ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor. Olası suç olaylarının önüne geçebilmek için parkların her köşesini gören işlevsel güvenlik kameralarına ve sürekli bir devriye sistemine acilen ihtiyaç var.

Trafik Kaosu: Her Gün Aynı Çile
Trafik, Konya’da her gün tekrarlanan bir kâbusa dönüşmüş durumda. Özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde, yollar tamamen kilitleniyor. Kavşaklarda, ana caddelerde ve çevre yollarda düzensizlik hat safhada. Sürücülerin büyük bir kısmı trafik kurallarını hiçe sayıyor; çift sıra parklar, emniyet şeridini ihlal edenler ve sinyal vermeden şerit değiştirenlerle dolu bir şehir.

Trafikte denetim ise neredeyse yok denecek kadar az. Ceza uygulamaları yeterince sıkı yapılmadığı için sürücüler kural ihlallerine devam ediyor ve bu kaos her geçen gün daha da büyüyor. Toplu taşıma seçeneklerinin yetersizliği de, özel araç kullanımını artırarak trafiği içinden çıkılamaz bir hale getiriyor.

Konya'nın Acil Müdahale Bekleyen Gerçekleri
Parklardaki güvenlik açıkları ve trafiğin çığırından çıkmış durumu, Konya’da yaşamanın gerçeklerini ortaya koyuyor. Güvenliksiz parklar ve bitmek bilmeyen trafik, şehirdeki yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. Belediye ve yerel yönetimlerin bu sorunlara acilen çözüm üretmesi gerekiyor. Artık günü kurtarmak değil, kalıcı ve etkin çözümler sağlamak zorundayız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Esat GÜZELBAY
(25.09.2024 12:03 - #161)
Ali Kemal bey, Kesinlikle haklısınız Özellikle sanayi bölgelerinde çok büyük bir toplu taşıma eksiği var, o sebeple herkes bireysel araçlarla ulaşım sağlamaya çalışıyor. Konya gibi dağı tepesi olmayan bir şehirde ulaşımın bu kadar ihmal edilmesi kabul edilecek bir şey değil. Parklarda ki güvenlik konusu ve kamera eksikliği ise tam bir rezalet çoğu park geceleri uyuşturucu ve fuhuş yuvası haline geliyor . Devletin yüzlerce gece bekcisi var, ve bu bekcilerin oturup mola verecekleri bir yerleri yok malesef , bu arkadaşlar dinlenmek için ya karakollara ya nöbetçi eczanelere yada resmi kurumların güvenlik kulübelerine girip mola verip dinleniyorlar. Sonuçta bunlarda insan arada bir dinlenmeleri gerekiyor , bekciler için parklara güvenlik kulğbeleri yapılsa bu arkadaşlar devriye harici burada istirahat etseler parkların güvenliği için ayrıca bir artı olur . Piskolojik olarak o kulübenin orada olması bile güvenliği arttıracağını düşünüyorum . Güzel tespitleriniz için teşekkür ederim
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 2kathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.