Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen etkinlikte, hastalığı yenen kadınlar deneyimlerini paylaşarak düzenli kontrol çağrısı yaptı.
Medicana Konya Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla sağlığına kavuşan kadınları, sporcuları, siyasetçileri ve hastane personelini bir araya getiren anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirilen buluşmada erken teşhisin hayati önemi vurgulanırken, hastalığı geride bırakan kadınlar tecrübelerini aktarıp düzenli muayene çağrısında bulundu.
Düzenlenen farkındalık programında, meme kanserinde erken tanının hayat kurtarıcı rolü masaya yatırıldı; doktor kontrollerinin, kendi kendine meme muayenesinin, mamografi ve meme ultrasonografisinin gerekliliği dile getirildi. Tedavi sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılar yaşadıkları zorlukları anlatırken, toplumda bilinç oluşturmanın kadın sağlığı açısından ne denli mühim olduğu ifade edildi.
"Erken teşhis hayat kurtarıyor"

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Dr. Fatma Mine Karaman, her yıl meme kanserine dikkat çekmek adına etkinlikler düzenlediklerini ve kadınların sağlık kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini dile getirdi. Karaman, "Kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında ilk sırada yer alan meme kanserine yönelik farkındalık çalışmalarımız bu yıl da devam ediyor. Mamografi çektirmek ve meme ultrasonografisi yaptırmak konusunda farkındalık oluşturmak bizim için gerçekten çok önemli. Grup olarak bu konuda uzun yıllardır ciddi çalışmalar yürütüyoruz. "Bir Sonraki Durak Mamografi" projemiz, Türkiye genelinde büyük beğeni görüyor. Mamografi çektirmek, meme muayenesi yaptırmak ve meme ultrasonografisinden yararlanmak kadar kadınların kendi bedenlerini tanımaları da bizim için çok kıymetli. Kadınların adet öncesinde ve sonrasında bedenlerindeki değişiklikleri takip etmeleri, kendilerini tanımaları büyük önem taşıyor. Çünkü erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor. Hekimlerimiz bu konuda çok daha detaylı bilgi verebilir. Biz de Medicana Konya olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Kadınların güçlü ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için her türlü desteği vermeye, bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Programın sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.




Haber Mehmet ARITÜRK Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…



