Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Konyaspor, lider Galatasaray'ı konuk ediyor. İki ekip lig tarihindeki 51. karşılaşmalarına çıkmaya hazırlanıyor.
Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında açılış maçı Konya'da sahne alıyor. Liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, yarın saat 20.00’de Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Konyaspor’un konuğu olacak.
Geride kalan haftalarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 22 puan toplayan sarı-kırmızılı ekip zirvedeki yerini korumak istiyor. Ligde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşayan Konyaspor ise 8 puan ve averaj farkıyla 14. basamakta mücadele veriyor.
Rekabette 51. Karşılaşma
İki takım lig geçmişinde daha önce 50 kez birbirine rakip oldu. Bu müsabakalarda Galatasaray 36 galibiyet elde ederken, Konyaspor 6 kez sahadan üstün ayrıldı; 8 mücadele ise beraberlikle noktalandı. Gol sayılarında İstanbul temsilcisinin 95-35'lik üstünlüğü göze çarpıyor. Geçtiğimiz sezon oynanan müsabakalarda Galatasaray kendi evinde 3-1 galip gelirken, yeşil-beyazlılar Konya'daki randevuyu 2-0 kazanmıştı.

Takımların Form Grafiği ve Deplasman Verileri
Trabzonspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından ligde sırasıyla Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe derbisini kazanan Galatasaray, 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Bu sezon dış sahada 4 maça çıkan sarı-kırmızılılar; Erzurumspor FK'yı 4-0, Başakşehir FK'yı 3-2 ve Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederken, Trabzonspor deplasmanından 4-0'lık yenilgiyle ayrıldı.
Savunmada zorlanan konuk ekip, ligde forma giydiği 9 maçın 6'sında kalesini gole kapatamayarak toplam 12 gol yedi.
Gol Yükü Dağılımı ve Krallık Yarışı
Ligde 19 gol kaydeden Galatasaray'da skora 10 farklı isim katkı sundu. Takımın en skorer ismi olan 27 yaşındaki Nijeryalı forvet Victor Osimhen, çıktığı 7 maçın 5'inde toplam 8 gol atarak dikkat çekti. Osimhen, Amed Sportif Faaliyetler forması giyen Gift Orban ve Trabzonsporlu Muhammed Salah ile krallık yarışının ilk basamağını paylaşıyor.
Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Abdülkerim Bardakcı ile Gabriel Sara 2'şer; Mario Lemina, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Lucas Torreira, Roland Sallai, Davinson Sanchez ve Deniz Gül 1'er kez fileleri sarstı.
Eksikler, Kart Sınırı ve Eski Takıma Karşı Sınav
Fenerbahçe derbisinde Archie Brown ile girdiği tartışma sonrası tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Abdülkerim Bardakcı, Konya deplasmanında forma giyemeyecek. Öte yandan sarı-kırmızılılarda Rafael Leao, Roland Sallai ve Davinson Sanchez sarı kart ceza sınırında yer alıyor; bu oyuncular kart görmeleri halinde 11. haftadaki Amed Sportif Faaliyetler maçında görev alamayacak.
Konyaspor'un yaz transfer döneminde renklerine bağladığı 28 yaşındaki forvet Mustafa Muhammed, teknik heyetin görev vermesi halinde 2021 ve 2022'de formasını terlettiği eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez sahaya çıkacak. Mısırlı futbolcu Konya ekibiyle çıktığı 6 mücadelede henüz ağları sarsamadı.
Buruk ile Palut 10. Randevuda
Teknik direktörler Okan Buruk ile İlhan Palut kariyerlerinde 10. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce Buruk'un Galatasaray ve Başakşehir'i; Palut'un ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor'u yönettiği 9 maçın 7'sini Okan Buruk'un ekipleri, 1'ini İlhan Palut'un takımı kazandı; 1 mücadele ise eşitlikle bitti.
Haber Mehmet ARITÜRK Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…



