İçeriğe geç
2Kat Haber
Meram’da ikinci dönem atılımı Fotoğraf: İHA

Meram'da Büyük Değişim: Başkan Mustafa Kavuş İkinci Dönem Yatırımlarını Rakamlarla Açıkladı!

AK Parti Meram Danışma Meclisi'nde konuşan Başkan Kavuş, kentsel dönüşümden 2,8 milyarlık ulaşıma ve 6 milyarlık Suriçi projesine kadar ilçedeki dev atılımları paylaştı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Meram 93. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda gerçekleştirdiği kapsamlı sunumla ilçede tamamlanan ve sürdürülen projeleri kamuoyuna duyurdu. İkinci hizmet döneminde yaşanan kalkınma sürecini detaylandıran Kavuş; imar, kentsel dönüşüm, ulaşım, sosyal hizmetler, turizm ve dijitalleşme adımlarını veriler eşliğinde aktardı.

Programın açılışında söz alan AK Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, teşkilatın çalışma azmi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretiyle 24 yıldır aynı kararlılıkla hizmet ürettiklerini vurguladı.

İmar Planı Olmayan Alan Kalmadı

Meram genelinde imar planı eksikliği bulunan hiçbir bölgenin kalmadığını belirten Başkan Kavuş, modern ve planlı şehircilik vizyonunu hayata geçirdiklerini kaydetti. Belediye kooperatifleri ve özel sektör eliyle dönüşümün hızlandığını dile getiren Kavuş, 2024 senesinden bu yana toplam 7 bin 651 inşaat ruhsatı kesildiğini, 24 bin 934 bağımsız bölüm ile 5 milyon 146 bin 474 metrekarelik yeni inşaat alanının oluşturulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee ile görüştü İlgili haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seul'de Güney Kore Devlet Başkanı Lee ile bir araya geldi

Şükran Kentsel Dönüşümü'nde Yatırım 6 Milyar Lirayı Buldu

İlçenin tarihi merkezini ayağa kaldıran Şükran Kentsel Dönüşüm ve Suriçi Çarşısı Projesi’ne dikkat çeken Kavuş, 163 bin metrekarelik sahada devam eden dev çalışmanın maliyetinin 6 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Bünyesinde 378 iş yeri, 311 ofis ile 800 araçlık otoparkı barındıran projede Tescilli Ada Etabı ile ilk iki etabın bittiğini, üçüncü etabın temelinin atıldığını ve arkeolojik park alanı ile Larende Kapısı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Ulaşıma 2,8 Milyar TL, 26 Yeni Park Hizmete Girdi

İlçedeki ulaşım konforunu yukarı taşımak için son üç senelik zaman diliminde 2 milyar 885 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Kavuş; yeni arterler, yol genişletme ve asfalt serim çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Yeşil alan yatırımlarına da değinen Kavuş, son üç yılda ilçeye 26 yeni park kazandırıldığını, 7 parkın baştan aşağı yenilendiğini ve 6 mahalle koruluğunun oluşturulduğunu aktardı.

Binlerce Yıllık Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor

Tarihi mirası koruma hedefleri doğrultusunda Suriçi, Larende Kapısı, Lystra Antik Kenti ve Karahöyük kazılarının sürdüğünü hatırlatan Başkan Kavuş; Suriçi sahasında Selçuklu ve Roma dönemlerine ait hamamlar, seramik fırını, atölyeler, zemin mozaikleri ile Bizans çağına ait kilise kalıntılarının çıkarıldığını, Lystra ve Karahöyük’teki buluntuların da Meram’ın turizmine büyük güç katacağını dile getirdi.

Sosyal alanda DOSD Meram ile down sendromlu bireylere destek sunduklarını, Meram Gelişim Akademisi (MEGA) aracılığıyla her yıl 75 bin öğrenciye eriştiklerini belirten Kavuş, belediye şirketi Pelitaş A.Ş.’nin 10 marka ve 25 işletmeyle gastronomi alanında katma değer sağladığını, dijitalleşmeyle de kaynak tasarrufu elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, AK Parti Meram Koordinatörleri Hasan Murat Güçlü ve Esma Çokmen, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Çimen ile teşkilat mensupları ve meclis üyeleri katılım sağladı.

Meram’da ikinci dönem atılımı
Fotoğraf: İHA
MA

Haber Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yorumlar

Yorumlar yükleniyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee ile görüştü
Sıradaki haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seul'de Güney Kore Devlet Başkanı Lee ile bir araya geldi

İlginizi çekebilir

E-bülten

Günün Konya özeti
her sabah e-postanızda.

Öne çıkan haberler, nöbetçi eczaneler ve hava durumu tek e-postada. İstediğiniz an tek tıkla ayrılın.

İlçeler

2Kat Haber