Akşehir Belediyesi, kırsalda üretimi desteklemek amacıyla 111 çiftçiye yaklaşık 48 ton tohumluk arpa hibesi teslim etti; besicilere yem, arıcılara ilaç müjdesi verildi.
Akşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya güç katmak amacıyla başlattığı tarımsal hibe programı kapsamında başvuran 111 üreticiye toplam 47 bin 900 kilogram tohumluk arpa sağladı. Tohum teslim programı; Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kısa, belediye meclis üyeleri ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Besiciler için hazırlanan yemlik arpa desteğinin de kısa süre içinde teslim edileceği bildirildi.
Arıcılara İlaç, Besicilere Yem Desteği Yolda
Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, üreticilere dönük katkıların geçmişe dayandığını ifade ederek domates ve biber fideleriyle başlayan desteklerin iki dönemdir çilek fidesiyle sürdüğünü, bugün ise tohumluk arpa hibesine ulaştığını aktardı.
Kırsala yönelik projelerin devam edeceğini duyuran Başkan Köksal, şu müjdeleri verdi:

“Çiftçilerimize verilen tohumluk hibe desteğimizin arkasından besicilerimize yemlik arpa desteğimiz gelecek. Ardından arıcılarımıza, bal üreticilerimize ilaç desteğinde bulunacağız ve bunlar öyle bir kereye mahsus değil, her yıl artan ölçülerde devam edecek.”
Dağıtılan Arpanın Yüzde 80'i Belediyenin Kendi Mahsulü
Dağıtımı yapılan tohumluk ürünün önemli bir kısmının belediye arazilerinde hasat edildiğini açıklayan Köksal, “Verdiğimiz tohumluk arpanın yüzde 80'i Yaşarlar Mahallemizde şimdiye kadar hiç ekilmemiş 200 dekarlık tarlamızın mahsulü. Eksik kalan yüzde 20'lik kısmı ise piyasadan satın alarak çiftçilerimize ulaştırıyoruz. Bu desteklerle üreticilerimizin yükünü bir nebze olsun hafifletmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Toprakla tohumun buluştuğu ekim döneminde verimli bir hasat dileyen Belediye Başkanı Köksal, “Tarlalar tavlı. İnşallah geçen yıl olduğu gibi bereketli bir Ekim sezonu bizi bekliyor. O nedenle emekleriniz yağlı, mahsulleriniz bereketli, kazançlarınız da bol olsun.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.







Haber Mehmet ARITÜRK Kaynak: Akşehir Belediyesi
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor…


