İçeriğe geç
2Kat Haber
İran Dışişleri Bakanı Arakçi son iki günde on iki mevkidaşıyla görüştü İHA

İran Dışişleri Bakanı Arakçi son iki günde on iki mevkidaşıyla görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, son 48 saatte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 12 dışişleri bakanıyla telefon teması kurdu.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, son 48 saatlik zaman diliminde aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da bulunduğu 12 ülkenin dışişleri bakanıyla temas kurduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Abbas Arakçi, "Son 48 saat içinde Umman, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Kıbrıs, Türkiye, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Irak ve Pakistan’dan 12 mevkidaşımla ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaparak son bölgesel-uluslararası gelişmeleri ve ABD ile Siyonist rejimin tırmanan eylemlerinin sonuçlarını gözden geçirdik, görüş alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullandı. Arakçi, "Görüşmelerde, İran’ın ilkesel tutumlarını açıklarken, ülkelerin ulusal egemenliğine saygı gösterilmesi, saldırganlık ve tehditlerin durdurulması, yıkıcı yabancı müdahalelerden kaçınılması ve bölgesel ülkelerin güvensizliğin yayılmasını önlemedeki sorumluluğunun önemini vurguladım. Ayrıca ülkemizin egemenliğini ve ulusal güvenliğini savunma konusundaki meşru hakkını ve bölge dışı güçlerin müdahalesi olmaksızın bölgesel güvenlik düzenlemeleri oluşturma ihtiyacını dile getirdim" ifadelerini kullandı.

MA

Haber Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yorumlar

Yorumlar yükleniyor…

Sıradaki haber

Ateşkese Rağmen Saldırılar Sürüyor: Gazze'de Son 48 Saatte 10 Can Kaybı Daha!

İlginizi çekebilir

E-bülten

Günün Konya özeti
her sabah e-postanızda.

Öne çıkan haberler, nöbetçi eczaneler ve hava durumu tek e-postada. İstediğiniz an tek tıkla ayrılın.

İlçeler

2Kat Haber